Monday, February 29, 2016

Mix Feeling

Assalammualaikum.....

Membawa diri melepakkan diri?
Apa maksudnya erk?. Tu maknanya aku sekarang melepak seorang diri lonely tanpa teman berbual. Amacam?? Sweet x ayat aku?.... Bluuueeeekkkk! 
Well aku memang macam ni. Lebih suka duduk sorang dok perhati orang sebelah kiri kanan depan belakang aku ni hah... Sambil2 dengar lagu faveret aku ni. Memang susah laa nak berenti kalo macam ni. Apasal ayat aku mcam girl sweet sweet ni? Macam aku geli weiii.... 

Oh ya, tadi aku dapat khabar member aku x lama duduk KL ni. Agak2 bulan 6 dah balik Sarawak balik. Allaaaaaa. Aku ingat lama la boleh melepak n mencari rezeki di sini. Aku dok aritu fikir macam mana mau buat cover letter. Susah dow aku nak mengarang dalam Bahasa English terchenta ni. Gagal aku macam ni. Apapun aku try la jugak. Bercampur baur perasaan aku menengoknya. Hahah...(Namapak sangat la teruknya aku mengarang dalam bhs ibunda niiii~~)... 

By the way,tadi aku meninguk berita Tv3. And bila member Wechat update lagi pasal tu baru aku teringat balik. Kisah seorang ibu membuang anaknya yang berusia sehari yang masih bertali pusat dari tingkap tingkat 18. 18..! Tinggi..! Beb, baby beb. Baru sehari usianya. Ya Allah.. Sanggupnyer pompuan tu. Or shud i said betina? Tapi macam kasar sangat. Guys, walau apapun alasannya pun tu bukan tindakan yang bijak. Baby. Makhluk bernyawa. Bukan bantal ke kayu. Bayi.!! Whatever it is, dia memang perempuan yang pentingkan diri sendiri. Bayangkan dari tingkat 18. Kita yang melompat keluar dari tingkap umah yang x bertingkat ni pun sakit kaki, apa lagi baby yang tidak terdaya. Ya Allah. Aku xnak komen banyak sebab sakit hati beb. Walaupun Wanita Besi, bila berkaitan dengan budak-budak aku memang pantang. Sedangkan sekarang aku menjaga anak buah aku sendiri sebab x yakin dengan pengasuh luar ni. Banyak kes melibatkan penderaan ni. Scary oooo...

Then, let's stop here. Aku kena balik umah. Lewat kang takut berjalan kaki. Takut dengan momok. Hahha.. Wassalam :)

Saturday, February 27, 2016

Wanita Besi

Assalammualaikum.....

Siapakah Wanita Besi? 
Pentingkah dia?

Sebagai pengenalan Wanita Besi ini dilahirkan dan dibesarkan dalam keluarga yang sederhana yang bahagia. Berasal daripada Sarawak Bumi Kenyalang. Bertuahnya dia. Mempunyai ibu bapa yang sangat menyayangi dirinya. Cukup dikhabarkan aku mempunyai 4 orang adik beradik. Perlu aku kenalkan 1 per 1?.. Aku ada abang, kakak dan adik kembar. Kebanggaan ibu bapaku. 

Izinkan aku memperkenalkan personaliti Si Wanita Besi ini.. 
Seorang yang ceria. Hahah. Kita puji diri kita dulu ye. Lepas ni kita kutuk.
Amat meminati aktiviti yang lasak. Sukakan aktiviti mencabar (cuba belum berpeluang untuk mencuba aktiviti extreme).. Seorang yang agak pendiam. Lebih gemar menyendiri dan memerhati orang sekeliling. Melihat gelagat orang sekeliling membuatkan aku banyak berfikir. Kadang kala lebih baik berdiam diri daripada mengeluarkan kata-kata yang belum tentu enak untuk diucapkan. Betul x?..
Apa lagi erk?? Ahh..... Aku seorang yang agak kasar. Kasar . Kasar. 
Itu je laaa. Keburukan yang amat buruk. Hahaha... Apapun just be urself.

Besi adalah unsur kimia dengan simbol Fe (dari bahasa Latin: ferrum) dan nomor atom 26. Merupakan logam dalam deret transisi pertama. Ini adalah unsur paling umum di bumi berdasarkan massa, membentuk sebagian besar bagian inti luar dan dalam bumi (sumber google.com. Dalam erti kata lainnya, besi satu unsur yang keras yang terbentuk hasil daripada tekanan-tekanan yang wujud disekelilingnya. 

Begitulah aku. Kenapa aku gelarkan diri Wanita Besi?. Itulah maksudnya. Pengalaman membuat aku semakin teguh. Keras. Tiada lagi 'percaya' dalam kamus hidupku. Just percaya pada diri sendiri. Kenapa?....