Tuesday, April 5, 2016

Terima Ku Seadanya....

Assalammualaikum....


Aku xda benda mau di share. Cuma lagu yang kerap kali aku dengar sejak akhir-akhir ni.. Tajuk entry sama dengan tajuk lagu. 

-Hafiz Suip ft Misha Omar-...




This lyrics remain me to someone.

Berlarutan rindu ini membunuhku
Hingga aku jadi tak daya begini
Mekar lagi bunga yang engkau berikan
Apakah masih ada jawapannya
Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan
Segalanya kembali segar semula
Hingga aku sukar melupakan semua
Berlarutan wajahmu sering di mata
Apakah kau masih seperti dulu
Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan
Ku idamkan saat ini
Berdoa kan kembali
Agar Tuhan bukakan semula
Hati ini
Hati ini
Moga kita berdua kan mengerti
Segala yang telah terjadi
Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan
Aku idamkan saat ini
Berdoa kan kembali
Agar Tuhan bukakan semula
Ku idamkan cinta ini
Tapi ku tidak tahu
Bagaimana hendak ku buktikan
Hati ini
Hati ini

Saturday, April 2, 2016

Hati yang Terusik

Hati, 
Untuk kembali kepada dulu bukan semudah yang aku sangkakan
Terlalu payah untukku melupakan apa yang telah berlaku dalam ruang lingkup hidupku.
Tidak pernah sekali aku merasakan aku kuat melainkan lemah selemahnya.
Namun tidak juga aku pernah mengalah dan tunduk dengan apa yang berlaku.
Mungkin bagi mereka aku kelihatan seperti aku yang dulu.
Mungkin juga mereka merasakan aku tidak pernah berubah.
Atau mungkin mereka nampak perubahan besar yang berlaku dalam diriku?

Jiwa,
Waktu begini diusik kenangan silam yang bertandang.
Aku biarkan demi kebaikan aku sendiri. 
Jangan seksa diri lagi.
Jangan luka hati lagi.
U'll be fine, Jiwa.
It's the matter of time.
U'll fine. I have faith on u....


Del Ins

Assalammualaikum...

"Hidup ini hanya kepingan yang terasing di lautan"...
Ok, ada sesiapa ingat x lirik lagu ni? Aku x ingat tajuk lagu tapi aku tau dari mana aku dengar. -Ada Apa Dengan Cinta-. Rangga & Cinta. Kisah cinta yang aku berangan aku yang alaminya. Hahah. Well, kata kawan aku kita bermula dari berangan. So, make it happen. 

Sebelum jadikan kenyataan,banyak jalan banyak halangan yang aku kena tempuhi termasuklah kehilangan keyakinan diri. Keyakinan diri?? I lost it a bit tapi x bermakna aku x boleh build semula. It takes time la u. Don't ever give up. Ehhh Choopp!. Kita bukan nak ceta pasal kisah jiwang ni. Euwwwwww~~~. Meremang sehhh. Haha..

Oh ya, aku cuma rasa nak menaip. Jari-jari menari di atas keyboard ni sambil dengan Siti Nordiana nyanyi lagu Cinta Hanya Sandaran. And again.! Jiwang..! Hahaha. What's wrong with u Nora??. X boleh tahan hati ker??.. 

Sejujurnya, aku cemburu, aku sakit hati dengan keadaan. Aku jatuh hati dengan orang yang salah. Yang sebetulnya aku x mampu untuk miliki. And he's not mine in the 1st place... Aku x salahkan sapa-sapa. Aku cuma salahkan hati aku sendiri. Tersuka tanpa Sedar. Ya. Sedar x sedar aku suka. Sepatutnya just a friend. Wrong time. Wrong Place. Wrong person. Menyesal? Tidak. Cuma terkilan. Kalau la dia berterus terang awal lagi, rasanya aku kawal. Kawal untuk tidak jatuh cinta. 

Nak gelak boleh??? Hahahhahahahahhahahahhahahhahahahhahahahhaha.. Padan muka aku. Tapi orang cakap cinta x semestinya memiliki. Haaa, betul la tuuuuu.. Lagipun, ko belum sembuh lagi la Nora. Jangan pura-pura gembira boleh??. Ok stop. Nanti aku cari senyuman & kegembiraan aku. Cukup-cukup..

Friday, April 1, 2016

Sudah Ku Tahu

Assalammualaikum.....

Phweeeee~~~ agak berhabuk blog aku ni haaa. Last aku update awal bulan lepas. Sebab feel tu agak hilang. Semacam something missing tapi banyak benda jadi sepanjang masa ni. Cerita 1 by 1 memang panjang so aku just pick the nice one.

So,aku jatuh cinta dengan satu lagu ni. Dengar member aku sorang ni nyanyi buat aku tercari-cari lagu full.. And finally..~~~~..
Aku dapat and aku dengar repeat. Over and over again. Deep maksud lagu ni. So,no wonder si pemilik suara sumbang tu menyumbangkan lagu ni.. Aku just mo share lagu yang termasuk dalam list faveret terkini lagu aku selepas Janam Janam. Ehhhh!! Opssss, over suda......

Banyak aku nak share sebenarnya tapi agak rasa belum masanya aku nak menaip sepanjang tu harini. Ni pun dah jam berapa. Bunyi menaip ni pun terpaksa slow sbb baby Ayesha tdo dah. Bahaya kalo bunyi kuat sgt. Mudah terbangun and terbuka mata..

Korang layan lagu tu k. Khas untuk sesiapa yang sudi membaca.. :)