Thursday, June 23, 2016

Prinsip...

Assalammualaikum.....

Cik Iron,agak lama ko x menampak di blog ni kan..?? What happen?
Just sibuuk dengan kerja. Banyak masa menghabiskan tugasan yang bos bagi. Kiri kanan depan belakang orang bagi kerja. Well, aku just terima seadanya. Pengalaman kerja seperti yang aku harapakan cuma x sangka tenaga dikerah sehingga titisan terakhir. Why aku kata terakhir? Akhirnya aku tersungkur. Demam + Semput + Batuk + Selsema. And dalam bulan ni saja 2x aku kena. Sakit jugak ar tapi bak kata orang, sakit ni penghapus dosa. Alhamdulillah.... Bersyukur saja. 

Yang degilnya, aku bukan jenis orang yang nak makan ubat. Yes.! Medicine is my biggest enemy or shud i said 'Fear'.. Aku x suka ubat. Aku takut nak makan ubat. Bukan takut kenapa tapi bila pengalaman masa budak-budak tu buat aku membenci ubat. 

Mungkin buat masa ni aku patut rendahkan ego. And pergi ke clinic. Nak kena cek paru-paru sekali ni. Takut semput tu teruk. Risau lagi mama kang. Tapi half my heart said still xmo ke clinic. SO D.E.G.I.L. 

Bear with it. Memang tu la insan yang bernama Nora. Berusaha mengelakkan makan ubat. (Weeiiii..!!! Cuma ubat kot apa la ko takut sangat..) Terlalu berpegang pada prinsip 'Tanpa ubat pun aku mampu sembuh'.... But kadang-kadang prinsip ni x boleh layan sangat. Tengok sekarang. Orang suruh mc bukan nak. Apa lagi makan ubat. 

BUKAN MENOLAK PERASAAN TAPI UNTUK BERMULA SEMULA. MEMPERJUDIKAN PERASAAN LAGI BUKAN MASA YANG SESUAI. HATI X KUAT... BELUM SEMBUH SEPENUHNYA.