Thursday, January 26, 2017

Fate

Assalammualaikum....

Otak & jari aku sekarang agak tidak sehaluan. Haha..! Ngarot..! Sejujurnya aku pun kurang pasti apa isu yang aku mau kongsikan. Agak banyak benda yang bermain dalam fikiran aku. So, aku just pick topik yang mudah.

Fate / Destiny 

Aku kept ulang lagu ni. Ibarat aku dah jatuh cinta banyak kali. Serupa dengan lagu 'Sudahku tahu'. Serius aku minat giler lagu tu. Dua-dua lagi ni buat aku addicted. FYI, aku tengah lagu 'Fate by Lee Sun Hee. Korang boleh search di Youtube. Meaning lagu ni buat aku sebak dow... Jom aku share lirik lagu ni k.. Hayati k. Dengar sambil fahami lirik dia. Aku hampir nangis weiii... :(

Fate (Eng Translate)

Promise me that when this moment's over and we meet again
That we can put everything in the past and stand by each other
 
This is what we call fate, it's something we can't deny
Will I ever experience another day as glorious as today?
 
You're a gift upon this exhausting path of life
I'll continuously wash and shine our love so it won't rust away
Our meeting was short like a drunken affair, but it was real
 
Even though this cannot last, I won't resent it because nothing is foever
This is what we call fate, it's something we can't deny
Will I ever experience another day as glorious as today?
 
There's so much i want to say, but you probably already know
When we meet again some time in the future
Please don't let go again
The love we couldn't have in this life
The fate we couldn't live in this life
 
When we meet again some time in the future
Please don't let go of me

Lagu ni ada banyak cover. And paling aku suka bila Hyorin SISTAR yang bawak. Suara dia mantap.! Plus dia masukkan emosi tu memang betul-betul buat kita masuk sekali dalam feeling. Cuma xleh la kalahkan penyanyi asal yg bawak. Ye dok? Hehe Tapi walaupun aku rasa mo nangis hati masih kering beb. Hahaha. 

Tuesday, January 17, 2017

BerLagak

Assalammualaikum.....

Ok, kisah yaang aku mahu kongsikan ni jadi minggu lepas. Agak kesal sikit bila apa yang aku risaukan tidak dianggap serius malahan dianggap BERLAGAK semata-mata.

Aku ada seorang sahabat atau boleh dikatakan teman tapi mesra. Sejujurnya aku pernah menaruh perasaaan & dia sendiri aware pasal tu. So, kami just teruskan memandangan dia sudah pun bertunang. Dekat setahun lebih jugak la kami berkawan rapat. Sampai 1 tahap dia pun berkahwin. Dia ada juga datang jemput tapi aku x sanggup datang. Kenapa?? Sebab dia satu-satunya kawan yang aku kenal. Obviously dia memang akan sibuk layan tetamu. Daripada aku jadi kera sumbang, jalan selamat baik aku x perlu datang.

Seminggu or 2 minggu lepas wedding dia, kami ada contact sekejap. Bertanya khabar masing-masing. Masa tu aku dah start layan endah x endah la. Laki orang kot. Well, dia banyak bagi pengaruh dalam hidup aku la. Dia sahabat yg sgt aku sayangi. Tapi aku mesti set batas awal-awal. Aku hormat itu.

Macam ni, minggu lepas dia ada message. (Butiran msg terpaksa disembunyikan). So, dia ajak la lepak sebab kebetulan dia ada area sini. Dia tanya nak ke. So aku jawab la ok. Boleh saja. Then he asked again and again. Aku jawab senang saja sebab dia sendiri penah bagi jawapan macam ni. Nak datang, xnak x perlu datang. Senang. 

So, dari jawapan tu la dia kata aku ni BERLAGAK. Aku pun tersentak. Berlagak? Tang mana aku berlagak??. Panjang lebar dia balas. Aku x mampu balas pun sebab aku balas x guna bila dia sendiri dah fikir macam tu. Mampu ka aku ubah fikiran dia yang dah memang fikir macam tu?.. 

Sahabat, cuba fahami aku boleh x?.. Aku x minta banyak tapi tolong faham aku. Perasaan aku towards ko belum hilang sepenuhnya. Jadi, tolong laaa mengerti kenapa aku cakap macam tu. Bukan berlagak. No.! Hey, aku happy ko ajak aku lepak. Lama kot x borak mcm orang gila dengan ko. Aku masih simpan lagi kot lagu yang ko nyanyi tu. Sampai bila-bila aku simpan.

Mungkin lepas ni ko dah x msg aku lagi. Tegur aku pun x mungkin. Aku redha beb. Aku tetap anggap ko istimewa dalam hati aku. Aku cuma mampu doakan ko bahagia dengan wife & bakal hero heroine kelak. Ko happy aku dah happy dah.

Well, cinta x semestinya memiliki kan?. Bagi aku peluang move on k.. And maafkan aku selama kita kenal aku ada buat salah. Halalkan apa yang pernah ko bagi aku dulu :)